|
|
|
...
Máthé Györgyné Rozália [Huga...
Kőleves - hát persze, hogy kő'!
* A meghámozott és felkockázott krumplit főzni kezdjük az alaplében, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát, az apróra vágott zellert és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldségeket majdnem puhára főzzük.
* Közben felhevítjük az olajat, félig ... |
2014-05-28 06:51:39 |
|
|
|
|
|
|
Egy nagyon kedves Barátomtól kaptam az alábbi recepteket, melyeket hálásan köszönök és megosztom mindannyiótokkal
Köszöntô
A hideg ôszi idô beálltával, a borús, esôs napok sűrűsödésével ki n... |
|
2011-12-11 22:10:49 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Kókuszos csiga
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg RAMA margarin
15 dkg cukor
csipet só
2 dkg élesztő
kb 1,5 dl tej
4 tojás sárgája
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
35 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
Elké... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
* 1,5 dkg friss élesztő
* 15 dkg cukor
* 1 dl tej
* 37 dkg liszt
* 1 cs vaníliás cukor
* 9 dkg vaj
* 3 x 1 csipet só
* 50 dkg szilva / ringló
* 50 dkg körte
* 1 citrom leve és héja
* 3 tojássárg... |
|
2010-09-22 09:09:33 |
|
|
|
|
|
|
...-
Barnáné Juhász Krisztina ...
Szőlőbefőtt
1 kg szőlő,
35 dkg cukor,
A szőlőt leszemezgetjük, megmossuk és szitán lecsepegtetjük. A cukorral elkeverjük és 5 dl vízzel felfőzzük, majd tiszta üvegekbe szedjük. A visszamaradt levet felére beforraljuk, és ráöntjük a gyümölcsre. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni. ... |
|
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
...
Kocsonya
Hozzávalók:
1,5 kg kocsonyahús (köröm,bőrke,füle,farka), kis fej vöröshagyma, 3-5 gerezd fokhagyma, csípőspaprika (el is hagyható), só,szemes bors ízlés szerint. tetejére: piros fűszerpaprika, esetleg citromkarika, esetleg leveszöldség
Elkészítés:
A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és mossuk. Hideg vízben feltesszük főni,a... |
2009-01-30 13:54:24 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
Sütemények
Emeletes linzer
Hozzávalók: 300 g liszt, 100 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom lereszelt héja,
1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a töltelékhez: 175 g vörös ribizlilekvár;
a megszóráshoz: 2 evőkanál porcukor.
Halmozzuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal együtt gyúródeszkára. A közepé... |
2008-11-29 17:19:52 |
|
|
|
|
|
|
Sajtos kifli
Hozzávalók:
a tésztához: 70 dkg rétesliszt, 2 dl natúr kefi r vagy joghurt, 1 dl olaj, 5 dkg élesztő, 2 dl tej; a nyújtáshoz: rétesliszt; a hajtogatáshoz: 25 dkg margarin, 1 csapott ek. só; a tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin vagy sütőpapír; a lekenéshez: 1 tojás; a tetejére: 1 mk. pirospaprika, 25 dkg reszelt sajt.
A lisztet egy nagy tálb... |
2008-11-02 15:52:25 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
a tésztához: 70 dkg rétesliszt, 2 dl natúr kefi r vagy joghurt, 1 dl olaj, 5 dkg élesztő, 2 dl tej; a nyújtáshoz: rétesliszt; a hajtogatáshoz: 25 dkg margarin, 1 csapott ek. só; a tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin vagy sütőpapír; a lekenéshez: 1 tojás; a tetejére: 1 mk. pirospaprika, 25 dkg reszelt sajt.
A lisztet egy nagy tálba szórjuk, közepét ... |
2008-11-02 00:35:24 |
|
|
|
|